2007-02-20

Piäkallo löytyy valkoinen varrelta virran

Kiitokset kaikille sukkakehuista! Ja erityiskiitos annash:lle, joka ystävällisesti lähetti linkin sukkien korjattuun ohjeeseen. Minähän en tietenkään moista sivua etsiskellyt sukkia neuloessa, mutta lohdutuksen sana: mikäli korjattu ohje uupuu, näyttää sukkien teko onnistuvan ilmankin ei-ammattimaiselta sukkaneulojalta.

Mutta mikäs se tässä? Ei, tämä ei ole oma versioni arabian uusista 24h -astiamainoksista "Aina on aikaa". Tässä taas sukkaa pukkaa.

Kas, mestarineulojan taitoni on havaittu ja (turhankin) korkealle arvostettu. Tuli se hetki, jota jokainen tyttö odottaa. Hän katsoi silmiini, tarttui kädestäni, silitti hiuksiani - ja kuiskasi minulle ne kauan kaivatut kolme tärkeää sanaa:
"Neuloisitko minulle sukat?"

Minkäpä tyttö sille voi - tuumasta toimeen! Valitettavasti tilaus ei ollut aivan yksinkertainen. Armas värisokea insinööri oli niin otettu polvisukistani, että uskoi minun pystyvän mihin vaan. Toiveena olikin saada "sellaiset siistit liekkisukat, missä ne liekit menee silleen siististi toistensa läpi, että se on vähän niinkuin 3d-efekti".

Toive esitettiin American Chopperin aikana - vaikuttikohan tämä mitenkään kuvioaiheen valintaan?

Ihmettelin vähän aikaa esimerkiksi Novitan liekkiohjeita ja sitten päätin tulkita tilauksen omalla tavallani. Ei liekkejä, silllä siistejä liekkisukkia saa näköjään kaupastakin. Ja sitä paitsi voisin vieä joskus pyöräyttää iloisena(?) yllätyksenä sellaisen liekkihihapaidan, joten... Päätin, että riittää se, että sukat ovat jollain tavalla rock. Ja esimerkiksi pääkallot ovat rock. Siispä pääkallosukat. Itse asiassa olin kehitellyt ideaa jo pidempään ja ajatellut yllättää sukilla Pirate Mittens -tyyliin, jolloin sukissa olisi vuosiluku ja nimikirjaimet. Nyt tämä on vähän niin kuin puoliyllätys. Mutta silti rock.

Tuloillaan on myös toiset sukat, vähän iäkkäämmälle miespuoliselle tilaajalle. Niihin ei tule liekkejä eikä pääkalloja. Toivomus oli, että ei saa pistellä eikä puristaa eikä olla liian paksut.

I'm so beautiful

Hei! Olen sukka. Olen maailman kaunein sukka, ja neulojani on minusta äärettömän ylpeä.
Ja mikä parasta - minulla on jopa täysin samanlainen kaveri! Säihkysääret?
Tässä sukkien etupuolta.

"Mutta eihän noita voi pitää saappaissa! Niiden pitää näkyä, kun ne on niin kauniit."
-insinööri, 36 v.

Ja maailman kaunein jalkaterä.

"Plääh, näähän on Nallea. Eihän sitä voi edes syödä." - kissa, 4 v.

Ja sukka alta, ja päältä. Huomatkaa pohjan muotoilut ja kavennukset - yksinkertaisesti aivan nerokasta! Ja kirjoneuleinen kantapää. Wau, minä tein sen!
Tämä on siis kertakaikkiaan varmaan kauneinta, mitä olen koskaan/pitkään aikaan neulonut. Upeat sukat - ja minun millimetrinpituinen kärsivällisyyteni riitti jopa toisenkin sukan tekoon.

Lanka: Nalle
Puikot: bambu 2,5 mm
Ohje: Vogue Knitting Winter 2006, Elizabeth Zimmermann/Meg Swansen
Kommentti ohjeesta: Minähän siis en ole sukanneuloja. Koska olen kuitenkin ymmärtänyt, että Zimmermann&Swansen olisivat alan guruja, luotin ohjeeseen - mutta siinä olikin noin viisikymmentäseitsemän virhettä! Oikean tekotavan pystyi kuitenkin päättelemään lehden kuvista. Pari virh--- siis kokeilua sukissa on, mutta se ei kyllä haittaa!
Arvostelu: 10 +++
Does-my-bum-look-big-in-this-factor: Ei kukaan sinne ylemmäs katso, kaikki vaan ihailee minun u-p-e-i-t-a sääriä!!!

2007-02-09

On kylmät paukkuvat pakkaset

Pakkanen paukkuu nurkissa
on kaakaota, ja pipareita purkissa
ja vähän mohairia, angoraa, villaa -
ymmärrätkö? Pysy kotona ja chillaa...

.. se koskee myös sinua, senkin karvainen nakki!
Kun on pienet pinkit varpaat ja karvainen takki
on parempi olla sisällä ja pitää paitaa hassua,
ja toivoa, että joku rapsuttaa karvaista massua!

2007-02-05

Wind in the willows

Viikonloppu. Aktiivista laskettelua, shoppailun katselua, yhdet syntymäpäiväillalliset - ja yksi uusi neule! Saanko esitellä - uusi paras kaverini Willow!















Strategiset mitat:
Malli Kim Hargreaves
Koko 36 (eli ohjeen mukaan "M"...)
Rowan Ribbon Twist n. 750 grammaa ja Big Wool Tuft 100 grammaa, 6 nappia
Puikot nro 8
Aikaa pari päivää, lopputulos ihana.

Olen ihaillut Willow'ta jo kauan, kun olen nähnyt sitä kuvattuna lukuisissa ulkomaisissa blogeissa. Tähän asti ihailu on jäänyt kuitenkin pelkän ihailun asteelle, sillä harmikseni totesin villatakin tekemisen tulevan liian hinnakkaaksi, ellei lankoja löytyisi ikinä alesta. Ja löytyihän niitä - Cucumberpatchin loistava ale myi mm. Ribbon Twistia (ja juuri sitä haluamaani väriä!) oikein hyvään hintaan. Ja ei kun menoksi.

Koska mikään ei ole koskaan täydellistä, täytyy tunnustaa, että minulle ei täysin ohjeesta auennut, miten nuo Big Wool Tuftista tehdyt isot nypyt olisi oikeasti pitänyt tehdä. Lopputulos on kuitenkin mielestäni oikein onnistunut. Toinen harmittava asia on se, että Rowanin lankojen ja minun käsien aikaansaama neuletiheys ei täsmää ohjeeseen - ei tippaakaan! Vaaditaan paljon pienemmät puikot. Ja sen lisäksi lankaa jäi harmittavan paljon yli, mikä kyllä sattuisi kukkaroon, jos alelangoista ei olisi ollut kysymys.

Toinen esimerkki Rowanin langasta, johon neuletiheyttä on vaikea sovittaa näkyy jo alla: RYC Soft tweed. Ja ette ikinä arvaa, mistä se on peräisin... (Joo, olen ollut aleostosvalinnoissani mielikuvitukseton. Katsokaa vaikka Marjutin selostus - minulla on ihan samat ostokset...)


PS. Blogger läiskii näemmä nämä kuvat ihan minne sattuu - pahoittelen!

Ja tuossa kauluksessa ei ole maailman suurinta reikää, vaan napituskaitale taitaa törröttää vähän hassusti.