2007-11-04

Still alive

Paljon on vettä virrannut Vantaanjoessa edellisen viestin jälkeen ja paljon on tapahtunut. Hiljaisuuden keskeinen syy on ollut pääasiassa, että olen ollut vailla tietokonetta - ainakin sellaista, jolla voisi käsitellä kuvia ja jolle saisi tallentaa omia ohjelmia ja tiedostoja. Mutta paljon muutakin on tullut tuulen mukana, sekä hyvää että huonoa.

Jonkun saavuttaminen merkitsee usein jostain luopumista. Tietyissä asioissa on toteutunut suuria vuosikausien unelmia, toisista haaveista olen taas joutunut lopullisesti luopumaan. Osa muutoksista on kohdistunut minuun itseeni, mutta samalla olen joutunut kohtaamaan kuolemia ja isoja suruja ja menetyksiä myös lähipiirissä. Vaikka jossain sulkeutuva ovi merkitsee yleensä toisaalla avautuvaa ikkunaa, olen välillä epäillyt sen ikkunan avautuneen minulle vain hyppäämistä varten. Tässä kuitenkin vielä ollaan, hengissä ja onnellisena porskuttamassa eteenpäin. Kaikki mikä ei tapa, ainakin ketuttaa.

Ja kaikesta oppii jotain. Jos ikinä, niin ainakin viimeisten viikkojen aikana olen oppinut, mikä merkitys on todellisella ystävyydellä. Osa on tullut läheltä, ihmisiltä joilta sitä on voinut odottaakin - osa taas todella yllättäviltäkin tahoilta. Osa heistä lukee varmaan tämän, osa ei. Kiitos kaikille. Kyllä te tiedätte, keitä te olette. Ja että minä välitän.
Kun elämä potkii, on neulonta parasta terapiaa.

Kaulahuivi FFF Oslo -langasta, 250 grammaa ja puikot nro 10 mm. 25 silmukkaa ja aina oikeaa.
Lopputulos varsin kiva ja talvitakkiin sopiva, paitsi että tuotos nukkaa ja nöyhtää. Neulontavaiheessa lanka kaivoi etusormen verille. Suosittelen lankaa esimerkiksi katumusharjoituksia tekeville ja muuten vaan S&M-henkisille.

Lempivaate. (Ilmaisu ei viittaa suomalaisen vaatevalmistajan mallistoon.)

Tämä on ihana.

Pitsipalmikkoliivi syksyn Filati-lehdestä.

Lanka: Rowan All Seasons Cotton, vajaa 250 grammaa.

Puikot 4,5 mm.

Ohjetta noudatettu melkein sinne päin, eli mallia vähän kavennettu ja rintaosioita levennetty (epäilin kykyäni mahtua tyylikkäästi pikkuruisen lappusiin, jotka näyttivät hyviltä mallitytön päällä lehdessä). Knitting Lingerie Style -kirja oli tässä virittelyssä mainio apu.

Tykkään. Tykkään. Tykkään. Tämä on toimistokelpoinen, vapaa-aikakelpoinen ja vaikka yökelpoinen. Voisin nukkuakin vaikka pelkästään tässä ja Chanel viitosessa. Paitsi jälkimmäistä en käytä. Uusi suosikkini on Pradan Infusion d'Iris.

Cavern Cardi. Näitä on nähty, mutta kiva se on edelleen. Vajaa 400 grammaa Debbie Blissin Aran Tweediä. Suosittelen sekä lankaa että ohjetta. Tämä on syntynyt välityönä tipoittain useiden kuukausien aikana. Seuraava tällainen saattaa tulla eri langasta ja vähän muotoillumpana. Nyt tämä on ihana lämmin talvinen käpertymistakki.
Humpukkahuivi Hjertegarnin Up21 -lankaa. Törmäsin sekä lankaan että mielenkiintoiseen mallineuleeseen paikallisessa. Lopputulos on oikein kiva, vaikka tämä ei ehkä täysin minua olekaan. Todennäköinen käyttäjä löytyy varmaan jostain muualta. Ihastuin tosi paljon neulepintaan, joka muistuttaa kalaverkkoa. Samaa ideaa täytyy hyödyntää jatkossakin. Varsin nopea ja helppo lahjaidea. Lankakin oli suht miellyttävää, vaikkakin liukasta, ja ehdimme shoppailuseuran kanssa ristiä sen jo kaupassa Up yours-langaksi.
Mihinkäs pantteri pilkuistaan pääsisi? Tai villatakkimaanikko villatakeista? Puikolla on sekä paksua ja aivotonta että ohutta ja tarkkuutta vaativaa.

PS. perinteisen musiikkiaiheisen otsikon voi kukin tulkita sitten haluamallaan tavalla, joko Pearl Jamin tai the Crashin versiona. Nyt paistaa ihana talviaurinko, ja ne Crashin videon tanssivat poliisit sopivat juuri nyt paremmin tunnelmaani.

6 Comments:

At 8:49 ap., Blogger Kati E said...

Just tässä ja nyt ei irtoa mitään fiksua (josko koskaan on irronnutkaan!???) mutta mä väitän et se ikkuna ei ole sulle hyppäämistä varten.

 
At 1:51 ip., Blogger Emma said...

Jaksuja toivotan minäkin ja ikkunat on ulos katselua ja tuulettamista varten. NIH!

 
At 12:43 ip., Blogger Kippuralla said...

heissan =) lueskelin noita vanhoja ja pisti silmään että olit neulonut tuota oliviaa aiemmin. ei sulle olis jäänyt vajaata kerällistä sitä beigeä mistä voisit pientä hintaa vasten luopua? =)

 
At 11:24 ap., Blogger AnneV said...

Päivää, tulin tänne pesteröimään.

Mää kyllä tykkäisin jos tulis blogipäivitys ja Oskun kuvia ja sit vaikka lankaostoksia ja ristipistoja. Tai kenkiä. Tai valmiita tai puolivalmiita töitä. Tai suunnitelmia. Tai jotain.

Pliiz?

 
At 10:49 ap., Blogger Susanna said...

hmm. tarkoittaakohan tämä haamu blogilistalla sitä, että olisi ehkä tulossa jonkinsortin päivitystä?? jooko vaikka?

 
At 12:22 ip., Blogger AnneV said...

Pesteröinti jatkuu. Kokeilen samalla tuleeko sulle vielä uusista blogikommenteista tietoa mihinkään sähköpostiin.

Niin että mä *tiedän* että sulla on siellä semmoinen musta lapsi. Kerropas vaikka siitä vähäsen ;-)

 

Lähetä kommentti

<< Home