2007-07-15

True blue, baby I love you

Tämä olisi kai niitä "ja siitä se ajatus sitten lähti" -tarinoita. Ihan yhtäkkiä viime viikolla jostain syntyi ajatus siitä, että osaisinkohan ommella tilkkutöitä. Olisikohan se kivaa? Mitä tilkkutyökankaat maksavat? (paljon, mikä tuli jälkeenpäin todettua) Mitä minä tilkkutöillä yleensä teen? Jaa, kissanpeiton. Sellaisella on varmaan käyttöä, ja se ei ole iso ommella. Pienestä on hyvä aloittaa

Ja ei kun kauppaa, tilkkuja kouraan ja leikkaamaan. Kone surrasi ahkerasti pari päivää. Tässä vähän esimakua, vielä vaiheessa "silittämättä siisti". Kuten huomaatte, iso on kissanpeitto, vaikka iso on kissakin. Pieni ja käsittämätön ajatusvirhe jotenkin johti siihen, että kissanpeitto on muhkeasti kokoa 160 x 180 ja siinä kelpaa köllötellä ihmisenkin. Ajatuksena oli tehdä pinkki/vihreä/keltasävyinen iloinen peitto, ja kuten näkyy, tämä on söpö ja sininen. Pinkit kankaat eivät puhutelleetkaan (ja siniset olivat poistokorissa - sopivia kokeiluihin, siis)

Mitä sanoo testiryhmä? Ryhmä "Pedolle peitto" saapui testipaikalle, teroitti peittoon heti alkuun kyntensä, kierähti... ja... ja ..
...kyllä! Peitto sopii mainiosti myös intiimeihin hetkiin!
Tässä vielä lähikuvaa...
Ja lisäkuvaa, joka osoittaa, että neuletaitokaan ei ole täysin hukassa. Epäonnistunut kameran muistikortin tyhjennys vaan tuhosi kaikki aiemmat kuvat, ja uudelleen kuvaus - kiitos, mutta ei kiitos. VOitte uskoa, että neulottu on, vaikka työ onkin haitanut harrastuksia. Tässä näkyy vähän Mittumaari-huivia periaatteen vuoksi.
Yleisarvostelu tilkkutyökokeilusta: ei vielä täydellinen, mutta varsin hyvä ensiyritys. Lisää tätä lajia on varmasti vielä luvassa. Peittoa muuten inspiroi tämä Amy Butlerin ohje.

8 Comments:

At 9:28 ip., Blogger Ninni said...

Tuo peitto on enemmän kuin IHANA.
Muhun on nyt kanssa iskenyt jokin tilkkutyötauti. Yhtäkkiä ennen niin hirveistä värisekasorroista ja mitä oudoimmista tilkkutöistä on tullut hienoja.
Ja tuo minttumaarikin on ihana, ihanan pinkki. :) Tuli taas vaihteeksi into tehdä noita molempia, tilkkupeittoa ja minttumaaria. :)

 
At 10:27 ip., Blogger Tiina said...

Onpa upea tilkkupeitto! Minäkin olen kankaitani katsellut viime aikoina tilkkutyösilmällä (koskaan ennen en moista ole tehnyt), joten saapa nähdä...

 
At 11:31 ip., Blogger Meeri said...

Tervetuloa tilkkuilun maailmaan. Se vie sitten yleensä mukanaan...

 
At 10:53 ap., Blogger Stricker said...

Oi kuinka upea tilkkupeitto! mahtava ensimmäinen työ! Minäkin olen jo pitkään miettinyt ensimmäisen tilkkutyön tekemistä ja pari kuukautta sitten valmistui ensimmäinen peitto. Mutta oikeassa olet, kankaat ovat kalliita, joten pitäisi löytää jotain sopivia alekankaita seuraaviin töihin.

 
At 4:02 ip., Blogger Jenni said...

Hieno siitä tuli!

 
At 4:17 ip., Blogger nanna said...

Kiitos kaikille kommenteista! Itse olin peitosta vähintään yhtä ylpeä kuin äiti ensimmäisestä lapsestaan! Arvaatteko, että tänään lähti pieni kokeilumielellä tehty tilaus pariin tilkkutyönettikauppaan...

 
At 11:04 ip., Blogger Satu H said...

hienon peiton oot tehnyt! aika ison työn valitsit kyllä ekaks hommaks. :)

 
At 12:34 ip., Blogger nanna said...

Satu H: Kiitos! EHkä se työn isouskin sitten osaltaan inspiroi, ei oikein voinut jättää kesken...

 

Lähetä kommentti

<< Home