2006-03-28

Voulez-vous tricoter avec moi ce soir...?

Jokin on vaivannut minua viime syksystä lähtien. Kävin tavanomaisilla kissanruokaostoksilla Tapiolan Stockalla ja selailin samalla kivan oloista ranskalaista neulelehteä. Jostain syystä lehti jäi tuolloin ostamatta, enkä tietenkään muistanut jälkeenpäin, mistä ihmeen lehdestä oli kysymys. Sanomattakin selvää, että sitä ei tietenkään sen jälkeen näkynyt.

Odotus palkittiin tänään, sillä Stockan lehtihyllyyn oli tullut uusi numero: lehden nimi näyttää olevan Ideal Tricot, ja se on ihana! Mallit ovat suurimmaksi osaksi Rowanin ja Phildarin. Yllättävää kyllä lehti näyttää sisältävän molempien viime kesän mallistoista ne nimenomaiset mallit, joiden takia alkuperäislehtien osto on ollut harkinnassa. Varsinkin Rowanin katalogin hinnan huomioiden Ideal Tricot tuntuu olevan varsin edullinen ja varteenotettava vaihtoehto. Ja kas kehveli, sen näyttää voivan myös tilata Suomeen! Osaankohan minä neuloa ranskaksi?

Eh bien, ovat muuten siirtäneet keskustan Stockmannin lehtiosastolla käsityölehdet uuteen paikkaan. Marssin vesisateesta sisälle vanhasta muistista tuttuun nurkkaan komean liituraitapukumiehen perässä, hetken jo ajatellen, että tässäkö se käsitöitä sietävä "Se Oikea" sitten olisikin. Kun huuru hieman haihtui laseistani tajusin, ettei ko. hyllyn lehtien naisilla ollut neulepaitoja päällä - eikä juuri muutakaan... Samassa tajusin myös, miksi se Komea Mies vilkuili minua niin perinolon näköisenä. Ah zut.

Koska nyt ollaan ranskalaisittain oikein trés elegante tunnelmissa, esittelen uusimman sisustusvinkin, joka on mukailtu uudesta Glorian kodista. Siellä vakavissaan (?) esitettiin huoneen koristukseksi kauniita lankakeriä esimerkiksi pöydällä olevaan kulhoon. Tässä amatöörin versio aiheesta á la Nanna.

Kiitos muuten kaikille onnitteluista! Neljäs vuosikymmen on nyt sitten lähtenyt käyntiin.

12 Comments:

At 11:42 ip., Anonymous KristiinaS said...

Hih, etpäs ole ainoa, mulle kävi Stockalla samalla tavalla. Tai siis en mennyt miehen perässä mutta siinä oli valmiiksi pari miestä. Vähän ihmettelin sitä ja jotenkin kesti hetken liian kauan ennenkuin huomasin ettei ne ole käsityölehtiä. Ups kun nolotti, viereisen tupakkatiskin myyjäkin vilkaisi jotenkin oudosti.
No, nythän meidän lehdet on paremmin framilla.

 
At 7:44 ap., Blogger Kati E said...

Mä takerrun taas tosi olennaiseen, mutta ihana kahvikuppi. :DDDD

 
At 8:30 ap., Blogger KirsiÄr said...

Kristiina: ne on vain erilaisia käsityölehtiä.

Minäkin ostin tuon lehden, mutta en ole ehtinyt yhtään vilkaistakaan. Oli kai sellainen "ostanpas neulelehden"-fiilis.

Kiva, kun olet back. Niin ja onnea!

 
At 10:05 ap., Blogger Jenni said...

Auts! Nämä on just näitä juttuja kun lukee ja nauraa itsekseen. Ja jos jollekin uteliaalle pitäisi selittää että mikä naurattaa, niin ei onnistu... Lopputulos on vaan pari säälittävää katsetta ja ihmettelevä kysymys että onko niitä neulelehtiä sitten paljonkin erilaisia myynnissä. *huoks*

 
At 10:22 ap., Blogger Annika said...

Mulle kävi myös keskustan Stockalla aivan samoin. Niillä myyjillä mahtaa olla hauskaa kun tarkkailevat meikäläisten ilmeitä siellä hyllyllä =) Ovat varmaan ihan kiusallaan vaihtaneet lehtien paikkaa, jotta saavat jotain viihdykettä.

Minä olen jo pitkään harrastanut lankojen käyttöä sisustuselementtinä. Kaikki eivät vaan ole tajunneet kuinka hienoa se on, kun on lankakeriä ripoteltu pitkin huushollia.

 
At 11:16 ap., Blogger Susanna said...

Annika jo ehättikin sanomaan, oon ihan samaa mieltä, että tahallaan ovat laittaneet sellaiset lehdet käsityölehtien paikalle. Ehkä ne on ajatelleet että näin saadaan säpinää neulojienkin elämään? Ja piristystä omaan työpäivään kun saa tiskin takana kikattaa :D

Minäkin olen harrastanut lankakerillä sisustamista, mutta säännöllisin väliajoin Jari muistuttaa mua että tämä on KEITTIÖN PÖYTÄ, ja että minulla on TYÖHUONE missä voisin marinoida keriäni. Mutta kun ei se ole yhtään niin hauskaa...

 
At 6:11 ip., Blogger Emma said...

Myöhästyneet onnentoivotukset!

 
At 8:01 ip., Blogger Jenni said...

Niin ja piti vielä lisätä että kyllähän ne miestenlehdetkin oikeastaan on käsityölehtiä...

 
At 12:39 ap., Blogger sea said...

Tuo ihana kuppi pistää myös minun silmään. Mistä tuollaisia saa?

 
At 3:49 ip., Anonymous Anonyymi said...

Ihanaa... ei tämä siis niin paska päivä ollutkaan, kun näin naurattaa. Hihittelin tuota Nannan lehdenostokokoemusta ihan hillitysti, mutta Jennin kommentti käsityölehdistä ja "käsityölehdistä" oli jo liikaa. Työkaverit tuijottaa, ihmettelevät varmaan miten työnteko voi olla näin hauskaa.

Ja Onnea. Olet muuten yksi neuleblogi-suosikeistani!

Minttu

 
At 9:37 ap., Blogger Sia said...

Myöhästyneet onnittelut minultakin, kuppikin on kiva, mutta MITÄ TUO LANKA ON?? Se näyttää tosi kivalle? Onko siinä piiitkät värivaihdot jotta sopiiko se myös pitsin neulomiseen? Onko sitä jostain saatavilla?? Hih =D

 
At 5:39 ip., Anonymous isrik said...

Kun etsit sitä oikeaa valitse sellainen, joka on jo seurustellut käsityöihmisen kanssa. Minun oikeani ymmärsi heti ettei kanganssaksilla saa leikata rautalankaa....

 

Lähetä kommentti

<< Home