2005-07-12

And in this perfect weather we'll find a place together

Provisiotyöläisen elämässä on kaunis päivä ja aurinko paistaa silloin muutaman kerran vuodessa, kun siihenastisen aherruksen hedelmät kolahtavat pankkitilille. Sitä pitää juhlistaa itsensä hemmottelulla. Minä hemmottelin itseäni ostamalle "vähän" lankaa. Ensin neulontalistan kautta löytyneitä herkkuja, jotka etsivät uutta rakastavaa kotia. Ja toiseksi vähän kauan unelmoitua kokeilua, kun kerran halvalla sai. Vai olikohan tilausjärjestys sittenkin toisin päin?

Mutta hehän ovat kuin kaksi marjaa:

Vasemmalla Noro Shinano, oikealla Noro Silk Garden. Paketit saapuivat tänään yhtä aikaa ja niiden avaaminen tuotti varsinaisen yllätyksen: värit olivat hyyyvin paljon toistensa kaltaisia! Tässä kuvassa erot näkyvät jo kyllä vähän selvemmin kuin ensivilkaisulla. Mutta aika velho se herra Noro, kun näitä värityksiä keksii.

Tarkempi tutkistelu osoitti lisää eroja: yllä Shinano (väri 9, 65 % villaa, 35 % silkkiä)
Alla Silk Garden (väri 82, 45 % silkki, 45 % kid mohair, 10 % villa). Molemmissa puikot 4,5 mm ja neuletiheys näissä mallitilkuissa n. 16 s/10 cm. Vähän löysä, mutta käsialani tuppaa tiukentumaan ajan myötä.

Huomaatteko, olen tehnyt mallitilkut! Kristelin opit eivät mene hukkaan!


Pikavertailu tilkuista paljastaa lisää yllätyksiä: uskoin Shinanon olevan ihana, pehmeä ja naisellinen. Juuri sopiva tähän jakkuun (neljäs ylhäältä). Ja yllätys: Shinano puhuukin ihan eri kieltä. Ei herkkä ja naisellinen vaan äijä. Moottoripyörä. Nauvo. Bensanhajuinen moottorivene. Kylmää olutta pullon suusta ja lohivoileipä. Ihana, ihana lanka - mutta ei minun herkkä ja naisellinen jakkuni. Täytyy vähän kehitellä.

Ja entäs sitten Silk Garden: wooo. Vähän karhea mutta kuitenkin pehmeä. Värit taipuvat käden ympärille. Kuidut hyväilevät sormia. Tämä on neulottu Café Mocha, silkkistä samettia ja turkista käden alla. Tämä on kuin neulottua seksiä. (sanoinko minä oikeasti noin??? Sanoin. Öh.) Selkokielellä: tästä pitää tehdä jotain aikaa kestävää, jonka näkisin mielelläni viidenkin vuoden kuluttua.

Pikatestissä Silk Garden vei pisteet.

Täälläpäin lienee tapana esitellä Kissoja ja Chilejä. Tässä siis molempia. Tai se, mitä Chilistä on jäljellä sen jälkeen kun Kissa söi siitä puolet. Keskustelin kissan kanssa ja kerroin, että kissat eivät syö chiliä. Kissa muistutti minua ystävällisesti, että hän on aiemminkin pitänyt siitä - erityisesti nuudelien ja parmesaanin kanssa.

Ja tämän jälkeen voin sitten odottaa eläinsuojeluvalvojan saapumista.Posted by Picasa

15 Comments:

At 9:06 ap., Blogger Kati E said...

Silk Garden on aivan ihanaa lankaa. Se on kuin neulottua sitä. ;D

 
At 9:40 ap., Blogger Stricker said...

Onpas herkullisa lankoja ja tosi kiva, kun ne juttelevatkin!

Meidän koissu muuten tykkäsi ainakin pentuna myös kovasti Tabascosta ja valkopippurista, jota laitettiin sähköjohtojen päälle puremisen estämiseksi :-). Nuoli oikein antaumuksella kaikki pois, joten se siitä karkotuskikasta!

 
At 10:28 ap., Blogger nanna said...

Kati: mitä sinä olet silk gardenista tehnyt?
Stricker: kiitos lohdutuksesta, taitaa noilla eläimilläkin olla omat makuelämyksensä...

 
At 12:14 ip., Anonymous Marjut (ja Mini, Maxi ja Frank) said...

Meillä on ainakin kunnon seisova pöytä parvekkeella...

Tänään henkilökuntamme suosittelee chilejä orvokinkukkasilla koristettuina. Palan painikkeeksi voi latkia kukkia kastellessa parvekkeen lattialle lorahtanutta vettä. Jälkiruoakana Leppävaara-special: töissä talven sinnitellyttä ja kesäksi parvekkeelle päässyttä kaktusta.

 
At 12:48 ip., Blogger Kati E said...

Nanna en vielä mtn. Klaralund olis tarkoitus tulla. :)

 
At 2:25 ip., Blogger nanna said...

Kati: Klaralund on mun toinen vaihtoehto, mutta en ole ihan täysin vakuuttunut, tykkäisinkö siitä loppujen lopuksi. Toinen on interweaven dibs on ribs (ja heh, pitikö sen mallin olla muka sellainen klassinen, tyylikäs ja aikaa kestävä...)

Osku vastaa Minille, Maxille ja Frankille: hyvältä kuulostaa! Meillä saa kanssa kaktusta ja jukkapalmua. Ja saunavadista juotu vesi on namia, samoin shampoovedet kylppärin lattialta! Suurinta herkkua on kuitenkin emännän isän varpaat, kun ne heiluu silleen kivasti kun se nukkuu sohvalla hesarin alla. Niitä vaan pääsee maistelemaan valitettavan harvoin.

 
At 5:22 ip., Blogger Outi said...

Olen tilannut myös Shinanoa, taitaa jopa olla samaa sävyä. Toivottavasti mun kerät ovat vähän feminiinimpiä ja halukkaita muotoutumaan Butterflyksi :-)

 
At 10:15 ip., Blogger nanna said...

Outi: munkin täytyy vielä jatkaa keskusteluja Shinanoiden kanssa. Ihanaa lankaa se kyllä on ja sopii varmasti Butterflyksi oikein hyvin!

 
At 12:42 ip., Blogger Susanna said...

mikäs tämä klaralund on? Vitsi multa menee kaikki kivat ohjeet sivu suun vai pitäsikö sanoa silmien.

 
At 12:51 ip., Blogger nanna said...

Susanna: katsos vaikka tätä: http://www.theknittinggarden.com/patterns/noro-cth2/klaralund.htm

Tai googlettamalla löytyy lisää hyviä kuvia. Neulojalle tuo on varmaan maailman helpoin pusero: neljä suorakulmiota, jotka ommellaan yhteen! Mä en vaan tiedä, olenko Klaralundin tyylinen (ja muotoinen)

 
At 1:42 ip., Blogger Moominmarco said...

Hi girls, greetings from Italy!
I would like to learn suomi language, 'cause I love Finland! So i'm looking for finnish blogs, to begin learning.

Moi Moi
Marco

 
At 8:28 ip., Anonymous Terde said...

Hei Nanna,
Ihmettelenpä tässä blogien "voimaa", kun asiakaspalvelusta puhuimme...Mun on pitkään jo tehnyt mieli perustaa hyvien / kehitettävissä olevien asiakaspalvelupaikkojen analysointiblogi! Huom, kehitettävissä olevien siksi, että todella huonoja tähän en ottaisi esimerkkinä mukaan...Mitähän tämä aikaansaisi?! Parempaa asiakaspalvelua tähän maahan...(taitaisi olla vain suuri toive?!)
-Terde

....enkä taaskaan osannut vain olla hiljaa ja mutista...

 
At 8:45 ap., Blogger Kati E said...

Nanna mistä ihmeen biisistä toi otsikko on? Mä en saa sitä päähäni...

 
At 2:28 ip., Blogger Outi said...

Voisin vaikka vannoa, että otsikko on Red hot chili peppersiä. Biisin nimeä en kyllä saa päähäni millään.

 
At 9:00 ip., Blogger nanna said...

Terde: idea on loistava!
Outi ja Kati: Vinkki bändiin löytyi alimmasta kuvasta;-) Chili peppersithän ne. Biisi on Zephyr song.

 

Lähetä kommentti

<< Home