2007-02-20

Piäkallo löytyy valkoinen varrelta virran

Kiitokset kaikille sukkakehuista! Ja erityiskiitos annash:lle, joka ystävällisesti lähetti linkin sukkien korjattuun ohjeeseen. Minähän en tietenkään moista sivua etsiskellyt sukkia neuloessa, mutta lohdutuksen sana: mikäli korjattu ohje uupuu, näyttää sukkien teko onnistuvan ilmankin ei-ammattimaiselta sukkaneulojalta.

Mutta mikäs se tässä? Ei, tämä ei ole oma versioni arabian uusista 24h -astiamainoksista "Aina on aikaa". Tässä taas sukkaa pukkaa.

Kas, mestarineulojan taitoni on havaittu ja (turhankin) korkealle arvostettu. Tuli se hetki, jota jokainen tyttö odottaa. Hän katsoi silmiini, tarttui kädestäni, silitti hiuksiani - ja kuiskasi minulle ne kauan kaivatut kolme tärkeää sanaa:
"Neuloisitko minulle sukat?"

Minkäpä tyttö sille voi - tuumasta toimeen! Valitettavasti tilaus ei ollut aivan yksinkertainen. Armas värisokea insinööri oli niin otettu polvisukistani, että uskoi minun pystyvän mihin vaan. Toiveena olikin saada "sellaiset siistit liekkisukat, missä ne liekit menee silleen siististi toistensa läpi, että se on vähän niinkuin 3d-efekti".

Toive esitettiin American Chopperin aikana - vaikuttikohan tämä mitenkään kuvioaiheen valintaan?

Ihmettelin vähän aikaa esimerkiksi Novitan liekkiohjeita ja sitten päätin tulkita tilauksen omalla tavallani. Ei liekkejä, silllä siistejä liekkisukkia saa näköjään kaupastakin. Ja sitä paitsi voisin vieä joskus pyöräyttää iloisena(?) yllätyksenä sellaisen liekkihihapaidan, joten... Päätin, että riittää se, että sukat ovat jollain tavalla rock. Ja esimerkiksi pääkallot ovat rock. Siispä pääkallosukat. Itse asiassa olin kehitellyt ideaa jo pidempään ja ajatellut yllättää sukilla Pirate Mittens -tyyliin, jolloin sukissa olisi vuosiluku ja nimikirjaimet. Nyt tämä on vähän niin kuin puoliyllätys. Mutta silti rock.

Tuloillaan on myös toiset sukat, vähän iäkkäämmälle miespuoliselle tilaajalle. Niihin ei tule liekkejä eikä pääkalloja. Toivomus oli, että ei saa pistellä eikä puristaa eikä olla liian paksut.