2006-11-25

Retail therapy

...eli kuinka ostamme lankaa e-baysta.

Ebay on ihana ja kaunis asia. Turha kai tätä teille on kertoa, sillä useimmat varmaan tietävät sen jo itsekin. Tässä kuitenkin kaksi pientä katsausta ebayn ihmeelliseen maailmaan.

Osa 1.

Jo ennestään tuttu ja suositeltava ebay -kauppias (joka turvallisuussyistä jätetään tässä mainitsematta;) lähestyi sähköpostitse. Luvassa oli Todella Hyvä Tarjous Todella Hyvästä Langasta. Ja arvatkaa mitä? Vielä halvemmalla sai, jos tilasi enemmän. Koska järjen ääni pääsi hetkeksi valloilleen, tajusin, että "enemmän" oli tässä tilanteessa enemmän kuin yhdelle pienelle naiselle on tarpeen. Siksi organisoin kimppatilauksen ja lupauduin jakelemaan paketit edelleen.

Paketti tulikin kauniisti parissa päivässä. Myös seuraavana päivänä postissa odotti pakettikortti. Olisikohan SNY-paketti? Ei ilmeisesti - ellei SNY ollut tilannut minulle samaisesta kaupasta samaa lankaa. Pikainen soitto tilauskaverille: "mä tuon sulle langat jumppaan, mutta ota sitten iiiso kassi mukaan". Lankaa tulikin odotettua enemmän.

Meni viikko. Ja taas postilaatikossa odotti pakettikortti. Ei, en muistaakseni edelleenkään ollut tilannut mitään? Ystävämme ebay-kauppias lähetti minulle kolmannen kerran samaisen paketin! Myös tilauskaverin ilme oli näkemisen arvoinen, kun työnsin hänelle kolmannen kerran lankapussin mukaan...

Mitä opimme? Että edullinen ostos kannattaa! Ja miksi olimme epärehellisiä emmekä ilmoittaneet saaneemme liikaa tavaraa? No, kyseiseen kauppaan on kieltämättä tullut tehtyä tilauksia aika monta kertaa muutenkin. Ehkä ne haluavat vain palkita ahkeraa kanta-asiakasta??? (kuvittele tähän viaton ilme)

Osa 2.

Olemme trendien orjia. Niina sai minut vakuuttuneeksi, että tarvitsemme Modassakin esittellyt röyhelöhuivit. Niina oli myös ystävällisesti etsinyt ebaysta myyjän, joka myy Onlinen röyhelölankaa selvästi Suomen hintoja halvemmalla. Hommassa oli vain yksi mutta: myyjä toimittaa vain saksalaiseen osoitteeseen.

Noin puolen sekunnin harkinta (taas kerran) muistutti, että voin hyödyntää Saksassa asuvan ystävän osoitetta. Tuskinpa se siitä pahastuu? Ja ei kun tilaus menemään! Tässä vaiheessa asiat menivätkin mutkikkaiksi. Maksu- ja lähetyskuviot kyseisen myyjän kanssa olivat kaikkea muuta kuin nopeat ja ehdin jo mielessäni heittää jäähyväiset langoille, joita en koskaan ollut nähnytkään. Ja kun myyjä vihdoin ilmoitti lähettäneensä langat, ilmoitti ystävä myös sattuneesta syystä kääntäneensä postinsa tilapäisesti tulemaan Suomeen - mikä käytännössä merkitsee sitä, että pakettien pitäisi palautua lähettäjälle - ei valitettavasti siirtyä automaattisesti enää Suomeen. Arvaatte varmaan olotilan. Ei paljon naurattanut.

Ystävä Saksasta oli pari viikkoa matkoilla. Siellä kävi kukkienkastelija, joka ilmoitti hakeneensa postista "jonkun ison paketin, jossa on jotain kummaa tavaraa". Juu, meidän langat. Kahdeksan pientä lankakerää oli pakattu isoon pahvilaatikkoon. Valitettavasti tästä ei ole kuvaa. Laatikko jäi sille tiellensä, ja ystävä pakkasi langat kassiinsa seuraavan kerran Suomeen tullessaan. On kai sanomattakin selvää, että laukku oli ylipainoinen ja se piti lentokentällä avata? Laukku täynnä lankaa, virnuileva lentokenttähenkilö ja punasteleva insinöörimies. Mikä sen ihanampaa - mutta matkustaja päästettiin kuitenkin jatkamaan Suomeen saatesanoin "älä sitten ensi kerralla ihan mitä tahansa mukaan pakkaa!"

Ne uudet langat ovat vielä pilkkeenä äidin silmäkulmassa, mutta tässä esitellään übertrendikästä piraattipipoa (välineinä vajaat 2 kerää Dropsin alpakkaa, vuoreen puuvillalanganjämiä ja 2,5 puikot). Vertailukohtana on toinen ihana pipo. Pitihän se ostaa, kun on oma vuosiluku ja kaikkea! Pipo on lasten (miksi ne tekee lastenpipoja, joissa lukee seventy six???) ja ostopaikka on lastenvaatekauppa, josta oikeasti olin ostamassa synttärilahjaa kolmivuotiaalle. On kieltämättä aika noloa, kun kolkytjarisat naisihminen kyselee lastenvaatekaupan myyjältä, minkä kokoinen on kolmevuotias lapsi. Myönnän, että tässä lapsiasiassa minulla on vähän aukkoja sivistyksessä!
Piraattipipo näytti lastenpipon rinnalta kauhealta ja epämuotoiselta muhkulta ylemmässä kuvassa. Tämä kuva toivottavasti todistaa, että se on oikeasti ihan normaalin muotoinen ja sopii normaalin muotoiseen päähän?

6 Comments:

At 8:59 ip., Blogger Susanna said...

Hih, voin kuvitella kun insinöörismies on punastellut kentällä :D

Noissa lasten vaatekokojutuissa ei voi olla pro vaikka olis miten monta lasta. Just sen hetkiset koot ehkä muistaa, mutta sitten ne pyyhkiytyy tuolta kovalevyltä ;)

 
At 10:54 ap., Anonymous Taiska said...

Olisi kiva tietää kuka tuo suositeltava eBay-kauppias on. Ihan vaan siksi kun kaikenlaisia myyjiä on liikkeellä...

Voisitko vaikka sähköpostiin heittää myyjän nimen? taiska(at)koti.luukku.com

 
At 9:12 ap., Blogger Kati E said...

Mä voin lohduttaa sua sillä, että vaikka meillä onkin 2 lasta niin ne on niin epästandardikokosia, että oksat pois. Eli yhtä ihmeissään kaikki on. :DDDD

 
At 10:58 ap., Blogger Niina said...

No mä nyt en ole ollenkaan varma että teen ko.langasta röyhelöhuivia kuitenkaan koska röyhelöt ei oikein ole mun juttu...mutta kivat värit kuitenkin :-)

Ja kuinka paljon sitä ylimääräistä lankaa oikein tuli?? Sitä voi tunkea tänne päin jos oikein liikaa on...;-)

 
At 10:23 ap., Anonymous manteli said...

Kiitos! Ihana aamupiristys... Juttujasi on tosi mukava lukea tässä aamukahvin lomassa - nauroin ääneen!

Josko minäkin joskus tilaisin lankoja - en ole vielä ikinä...

 
At 11:32 ap., Blogger nanna said...

Kiitos Manteli! En tiedä, uskallanko suositella lankojen tilaamista - siihen kun jää niin helposti koukkuun...

 

Lähetä kommentti

<< Home