2005-08-06

It's in the way that you do it

Luonnontieteet eivät koskaan ole olleet vahva puoleni. Lapsena tuijotin silmät ymmyrkäisinä tähtikarttoja ja alkuainetaulukkoa, joita isäni yritti minulle esitellä - selvästikin kuvitellen, että ne yleisesti kiinnoistaisivat alle kymmenvuotiaita tyttöjä. Isärukka myös yritti demonstroida minulle erilaisia fysiikan perusilmiöitä. Katselin hämmentyneenä ja lähdin virkkaamaan leluponille uutta satulaa. En keksinyt, miksi tarvitsisin esimerkiksi kolme erilaista tapaa sammuttaa kynttilä, kun sammuu se puhaltamallakin.

Sama mielenkiinnottomuus kappaleisiin, niiden muotoihin ja liikkeisiin on säilynyt sittemmin. Ainakin virallisesti. Myöhemmissä opinnoissani kuuntelin useampana syksynä luentosarjan alun sähköteknisestä fysiikasta. Osa lukijoista tietääkin, että minusta tuli sittemmin ns. humanisti.

Niin, sanoinko todella että mielenkiinnottomuus kappaleisiin, niiden muotoihin ja liikkeisiin on säilynyt? Viime päivinä olen pyöritellyt suorakulmioita, tahokkaita, särmiöitä, lieriöitä, kuusikulmioita ja whatsoever. Ja se oli kivaa. Ja arvaatte jo varmaan, miksi:

Posted by Picasa


Malli: Dibs on Ribs, (Colleen Davis) koko 36

Lanka: Noro Silk Garden, väri 82, vajaa 350 grammaa (kiitos vielä kerran, Piisku!)

Arvostelu: Sekä mallia että lankaa oli ehdottoman ehdottoman ehdottoman ihanaa kivaa ja mukavaa neuloa. Vaikka malli onkin lähinnä sileää oikeaa ja 2 o 2 n -ribbiä, haastetta ja pohtimista syntyi kappaleiden normaalista poikkeavasta rakenteesta. Silti sopivan helppoa vaikka autoneuleeksi.

Mitä muutit mallissa: Takakappaleen ribbineliö muuttui sileäksi oikeaksi, kun ajattelin ribin jäävän liian koholleen.

Mitä teet eri lailla seuraavalla kerralla: Kaula-aukon lisäkiilat ovat kivat, mutta olisin pärjännyt ilmankin. Tällöin kaulus olisi jäänyt väljemmäksi.

Pitoon vai purkuun: Tätä piti arpoa koko prosessin ajan. Loppujen lopuksi valmis työ istuu kuitenkin sen verran kivasti, että pitoon. Kuvassa neule näyttää lyhyeltä ja leveältä, mutta uskokaa huviksenne, että oikeasti jopa minä näytän siinä oikein hyvältä.

Sopivat kengät: Sandaalit ja kukkia hiuksiin vai Caterpillarit ja farkut?

Does-my-bum-look-big-in-this -factor: Äiti sanoi, että tämä hoikentaa ja se on jo paljon se.

1 Comments:

At 5:00 ip., Anonymous Anonyymi said...

Aaah, kun on ihana! Kyllä me uskotaan, että se näyttää hyvältä sun päällä, mutta miten olisi vielä yksi kuva paita päällä? Anna

 

Lähetä kommentti

<< Home