2006-01-08

Get the party (?) started

Neiti Villiä Villaa toivottaa kaikille hyvää uuden vuoden alkua! Hyvän vuoden - minun vuoteni. Vietän tänä vuonna aika-öh-monivuotistaiteilijajuhlaani ja siispä pyrimme olemaan juhlamielellä heti vuoden alustakin lähtien. Vuosi on hyvä aloittaa jollain pirteällä:

Niin, kuten kuvasta näkyy, olen myöhäisherännäinen kahdenkin asian suhteen. Olenkohan viimeinen neulebloggaaja, joka ei vielä ole yhdistellyt Novitan raitalankoja? Minun kokeiluni näyttää tältä. Kuviot ovat kominugrilaisia ja mukailtu kirjasta Knitting Marvelous Mittens, jonka joulupukki toi etuajassa.

Toinen uutuus (ai mikä uutuus?) on bambuiset sukkapuikot. Vietin tuskaisia hetkiä 30 cm pyöröpuikon ja lapasen kanssa, kunnes kaahasin lauantaiaamuna Menitan Outletiin ja hain sieltä kokeilumielessä yhdet monien kehumat bambut. Olen antanut kertoa itselleni, että bambut ovat itse asiassa so last year ja kuuluvat siis suunnilleen samaan kategoriaan lantiofarkkujen, spagettiolkaintoppien ja tylppäkärkisten kenkien kanssa. Nyt pitäisi kuulemma olla ruusupuuta. Mutta minullapa on Ihan Ekat Ikiomat Bambut, ja ne ovat ihanat. Ihanat, kuulitteko? En tiennytkään ennen, että sukka- ja lapasneulominen voi olla näin helppoa ja kivaa. Tästäkin voi siis tulla ennen pitkää sukkablogi, niin kuin eräillä ja eräillä toisilla.

Tässä esitellään neulepintaa, joka voi näyttää tutulta ainakin Minnasta. Kyllä, tämä on Rebecca-lehden palmikkopoolo. Lankana on ohjeen alkuperäinen GGH Savanna. Langalla on varsin jännä koostumus: 43 % alpakkaa, 23 % pellavaa, 19 % villaa ja 15 % polyamidia. Olin ensin "kierrättämässä" koko langan, mutta neuloin koetilkun. Koetilkusta puuttuu enää toinen hiha, josta voitte tehdä siis päätelmiä langan neulontamukavuudesta. Ainoa minua häiritsevä seikka on langassa olevat paksut pellavaklimpit, jotka eivät jousta eivätkä taivu. Ja suositellun puikkokoon (7,0 mm) sijaan käytin viitosia. Muuten oikein mukavaa lankaa. Ja lämmintä alpakasta johtuen. Täältä sitä vielä saa, jos joku innostuu aiheesta.

Otetaanpa vielä harrastuksen vuoksi kertausta lapasesta edestä ja takaa:

BTW: Asioin Menita Outletissa yhtäaikaa Jennin kanssa. Ja huono yhdistelykykyni ja joogasessioista pöllyinen pääni kertoi minulle jälkeenpäin, että hyllyjen välissä taisi seikkailla samaan aikaan myös Terde. Olenko oikeassa? Posted by Picasa

Näitä en sentään neulonut. Olen välttänyt aleja varsin ansiokkaasti. Tässä tulos reissusta, jolle lähdin vakaana aikomuksenani ostaa talvikengät, joilla on hyvä kävellä Helsingin loskaisilla kaduilla. Nämä olivat muuten sitten halvemmat kuin sellaiset talvikengät - ja sitä paitsi tarvitsin uusia työkenkiä.
Sopivat sitten varsin loistavasti yhteen toisen aleostokseni, kevyttoppahousujen kanssa.

Palaan takaisin sohvannurkkaan viettämään viimeistelyviikkoja ja kuuntelemaan nelijalkaisen kämppiksen infernaalista kuorsausta. Ciao!

14 Comments:

At 9:25 ip., Blogger AnneV said...

Tervetuloa takaisin, teitä onkin kaivattu!

Arvaa mitä, mä en ole ostanut Novitan raitalankaa. Enkä osta. Eikä mulla oo ruusupuisia puikkojakaan (ei oo missään sattunut kohdalle). Bambuisia on kyllä.

Ja pahus, ehdit ensin esittelemään uudet työkenkäsi.

 
At 9:26 ip., Blogger Susanna said...

ihana postaus, tää nauraa täällä ihan kippurassa. Mutta nuo lapasten kuviot. Mä katoin niitä että jaa, onkos Nanna katsonut xXx-leffan kun on tuollaiset tehnyt? Myöhäisherännyt Vin Diesel fani? :D Ilmeisesti mä oon ainoa ihminen joka ei ole vielä päässyt menita outlettiin. epistä!

 
At 9:46 ip., Anonymous Anonyymi said...

Mahtaa olla fiin työ kun on noin fiinit kengätkin... :D

 
At 9:58 ip., Anonymous martsuli said...

Nätit lapaset ja kiva kuvio!

 
At 10:49 ip., Blogger nanna said...

Anne: Kiitos kiitos. Vai ei tule raitalankaa ja ruusupuisia puikkoja...? vielä?
Susanna: no en kyllä sitä ole nähnyt vaan sen toisen, missä Vin Diesel hoitaa jotain pieniä lapsukaisia... Mitäs tolla logiikalla tekisi seuraavaksi, George Clooney -lapaset? ;-D
Arvon Rouva Anonyymi: Kyllähän työstä kuin työstä tulee fiini, kun on fiinit kengätkin!!! jostainhan pitää aloittaa... :D
Martsuli: Kiitos, onnistui yllättävän hyvin omasta mielestänikin!

 
At 11:15 ip., Anonymous luovat kädet said...

Ihanat lapaset :). Multakin puuttuu vielä bambuiset- ja ruusupuiset puikot sekä menitan outletissa käynti... Pistetään ne tämän vuoden teko hankinta/meno listalle.

 
At 8:15 ap., Blogger Kati E said...

Ach jaa, että ihan pieni mallitilkku? No sitähän suositellaan tehtäväksi. :DD

Olet sitten katsonut Tuttisoturin? Se oli ihan hauska leffa. Ja näin Suskille tiedoksi meitä on 2, jotka eivät ole käyneet siellä Outletissä.

 
At 9:25 ap., Blogger Minna said...

Joo-o. Tutulta näyttää. Olkoon onni mallitilkkusi kanssa myötäisempi kuin mitä minulla oli. ;-)

Mitä noihin kenkiin tulee, tänä aamunakin Hgin kadut olivat ihan kuivat, joten ihan oikeanlaiset talvikengät ostit. ;-) Tunget vain niihin stylekkäät villasukat sisään, niin hyvä tulee!

 
At 9:55 ap., Blogger Niina said...

Hienot on popot :-)

Ja en minäkään ole käynyt Menitan Outletissa eikä minullakaan ole Novitan raitalankoja. Nih!

 
At 11:31 ap., Anonymous Anonyymi said...

Kiva että tulee vastaa näitä samanhenkisiä ihmisiä ku itekkki.. meinaan ku noi talvikengät on lähes vastaavaa mallia ku noi sun omat.. paitsi että mulla ei oo tommosi umpikantoja noissa uusissa.. ovat kuulemma "zärtsikkään" näköset pilkkihaalarien kanssa ;)

 
At 12:45 ip., Blogger nanna said...

Luovat kädet ja Niina: Kiitos kehuista! Ja suosittelen niitä bambuja, outlettia ja mikä ettei raitalankojakin.
Kati: mutta eikös sen mallitilkun pitäisi olla tarpeeksi iso, että siitä voi kunnolla laskea neuletiheyden?
Minna ja Topperi: Kiitos myös kenkäkehuista. Piikkikoroissahan on kieltämättä se hyvä puoli, että kun ne iskeytyvät tarpeeksi tanakasti lumeen, niin pystyssä pysytään vaikka missä tuulessa ja tuiskussa. Jyrkkiä rinteitäkin on helppo mennä alas. Eli ei siis yhtään huonot talvikengät, eihän?

 
At 1:19 ip., Anonymous Terde said...

Hellou, taidettiin nähdä Menita outletissä, sillä mäkin olin siellä la-aamuna ;) En ollut ihan varma olitko se sinä, joten en sitten tohtinut lähestyä...-Terde

 
At 11:31 ap., Blogger Stricker said...

Lapaset ovat tosi kauniit!
Enkä oo käyny Outletissa enkä muissakaan Menitoissa, en muuten yhdessäkään pääkaupunkiseudun nykyisessä lankakaupassa. Ja ruusupuisia puikkojakaan en omista, kun mä tykkään ebenpuisista ... mustaa se olla pitää :-). Bambut on kyllä hyviä koosta 3 alkaen, ohuemmat multa menee poikki :-(.
Talvikenkäkeskustelu oli hauskaa luettavaa :-). Mullekin tuli joku kuva mieleen, missä oli sellaiset säärystimien tyyliset hörhökkeet piikkareitten kanssa ... on kuulemma kovasti muodikasta :-).

 
At 9:54 ip., Blogger Johanna K said...

Montako pistettä mä saan, kun omistan raitalankoja ja ruusupuikot, mutten kauniita korkkareita enkä ole käynyt outletissa?

 

Lähetä kommentti

<< Home