2005-12-18

Koska meillä on joulu

Nannan tonttupajalla on ollut vilkasta.

Ikkunoihin on vaihdettu jouluksi jouluverhot. (Ei, en ole oikeasti sellainen Täydellinen Nainen, jolla on joulu-, pääsiäis- ja juhannusverhot ja mätsäävät servetit. Nämä Marimekon verhot jostain 1970 -luvulta ovat ilahduttaneet joulujani silloinkin ja löysin ne uudestaan viime kesänä. Uuteen käyttöön siis.)

Jouluverhojen kaveriksi löytyi omista varastoista myös ihanan retrohenkinen liina.

Ja viime postauksessa esitelty joululahjapaniikki alkaa jo hellittää: tässä kasassa on isän jouluneule, joka on tällä hetkellä enää hihoja vaille. Fataaliin on vielä viisi päivää - ei pitäisi siis tuottaa ongelmia. Huomatkaa, että edellisessä postauksessa tämä pusero esiintyi sentään ainoastaan seitsemänä lankakeränä!

Mallia ja Aino-lankaa on mukavaa neuloa. Olen neulonut kotona sohvannurkassa ja yritin neuloa eilen vähän Voittaja 2005 -näyttelyssäkin. Minulle tosin ystävällisesti huomautettiin, että idea ei välttämättä ole kovin hyvä: joku näyttelyn "tähtiesiintyjistä" voi kuulemma tulkita iloisesti heiluvan neuleen motivointikapulaksi tai retuutettavaksi rätiksi. En halua jäädä maailmanhistoriaan naisena, joka kirmasi kehässä neuletta raahaavien näyttelykoirien perässä. Siksi suurin osa kuvassa näkyvästä edistyksestä onkin aikaansaatu kotisohvalla. Posted by Picasa


Suoritin myös joulun annoksen hyväntekeväisyyttä ja vein muutaman kassillisen tavaralahjoituksia Hesylle. Kassissa oli myös pari käyttämätöntä neuletta, jotka eivät miellyttäneetkään minua valmistuttuaan. Ilokseni huomasin, että ne olivat päätyneet myyntipöydälle jo vierailuni aikana. Jäi hyvä mieli, kun voin auttaa hyvää asiaa.

4 Comments:

At 9:38 ap., Blogger Tiina said...

Kivat verhot. Mikä kasa? En näe kuvaa isän jouluneuleesta.

 
At 10:36 ap., Blogger KirsiÄr said...

Mitäs kissa sanoo tuollaisesta koiranäyttelyssä ryvettymisestä?

Aika viitseliästä vaihtaa jouluverhot. Mutta noihan sopii vielä maaliskuussakin tunnelmaan...

 
At 11:34 ap., Blogger nanna said...

Tiina: Kiitos. Mutta kyllä se keskeneräinen neule on kuvattuna tuossa alimmassa kuvassa?
Kirsi: Kissa paheksui syvästi. Ja saahan noista kevätverhotkin, kun värittää lehdet vihreiksi;-) Ja ei se nyt oikeasti kovin viitseliästä ole - jos tarkkoja ollaan, mulla ei ole ollut muita kuin säleverhot viimeiseen puoleen vuoteen. Nyt on kyllä pakko hommata jotain, vastapäätä asuva insinööri kyttää ikkunasta sisään. Ensi kerran näytän sille kyllä jotain kansainvälisiä käsimerkkejä.

 
At 1:56 ip., Blogger Tiina said...

Just joo. Ei näköjään pitäisi unenpöpperössä kommentoida...

 

Lähetä kommentti

<< Home