2005-12-13

Ei oo helppoo olla tonttumies

Kiltti joulupukki,

kirjoitan sinulle pitkästä aikaa. Ensinnäkin kiitos kovasti ihanista kirjoista, jotka joku supernopea erikoistonttu jo lähetti uudesta kirjakaupasta! Kuten huomaat, olen ollut kiltti tyttö ja päättänyt kovasti opetella vieraita kieliä. Ensi vuonna neulotaankin ruotsiksi. Kiitos, kun löysit minulle Viikinkineuleet - tuota(kin) kirjaa olen jo pitkään etsinyt.

Josko vielä voisit kertoa pankkiin, että ahkerana ja tunnollisena asuntolaina-asiakkaana arvostaisin kovasti, että saamani joulukonserttikutsu vaihdettaisiin vaikka näiden kirjojen maksuun? Sopiiko? Eiväthän ne olleet edes kalliita!

Ja toiseksi, rakas Pukki, ajattelen sinun parastasi. Sinulla on näihin aikoihin aina kovasti kiireitä. Niin että olisihan se sinullekin kovin paljon helpompaa, jos joulunvieton voisi porrastaa siten, että osan luona kävisit vasta tammikuun puolella. Vaikka meillä. Jos tämä ei millään onnistu, voisitko lähettää tänne aputontun tarkistamaan tilauksen. Nimittäin kun aiemmin tiedustelin sinulta mahdollisuuksia saada isälle villapaita ja yhdelle toiselle kaulahuivi, ajattelin, että ne tehtäisiin siellä Korvatunturilla valmiiksi. Nyt kyllä on sitten käynyt niin, että tonttusi lähettivät tänne pelkkää lankaa, kuten allaolevasta kuvasta näkyy. Ja jotain tarttis varmaan tehrä. Irtoaisiko sinulta millään paria ylimääräistä tonttua, jotka tulisivat auttamaan näiden -höm - viimeistelyssä?

Juu, voisitko vielä viedä samalla pois väsyttävän flunssapöpön ja kuvassa näkyvän kaltaiset hömppätyttökirjat, jotka häiritsevät keskittymistäni jalompiin harrastuksiin? Posted by Picasa

Eipä tässä mitään sen kummempia, rakas Pukki. Olen kyllä ollut kiltti tyttö koko vuoden. Jos joku nuorimies muuta väittää, niin ei pidä uskoa. Ja jos pukki oikein kovasti haluaisi vielä jotenkin muuten muistaa, niin vielä voisi löytyä jotain kivoja kirjoja, joita tuoda. Tai vaikka joku lahjakortti, jota voisi hyödyntää lanka-aleissa tammikuussa.

Ja jos Pukki-kiltti muistat, että olen ollut sinun firmassasi pikkuisena tyttönä duunissa, käsittelet tämän kirjeen varmaan kiireellisenä. Muistathan? Olin musiikkitonttuna pajallasi enkä koskaan edes nyppinyt Petteriltä karvoja tai muuten ollut häiriöksi.

terveisin
Nanna Espoosta 29 v.

P.s. En ollut varma, kuuluisiko tämä asia enemmänkin presidenttiehdokkaiden kampanjatoimistoille. Mutta voisitko sinäkin yrittää vaikuttaa, että saataisiin sellainen laki, että myös kissan äiskä pääsisi hoitovapaalle? Katsos kun näitä neuleblogeja lukiessa olen huomannut, että kotiäideille on aikaa tehdä mitä ihanimpia käsitöitä. Ja minäkin niin kovasti tahtoisin sitä aikaa väkertää. Lupaan ja vannon, että samalla voin kyllä tarjota kissalle tasapainoisen ja virikerikkaan lapsuuden, jotta se kehittyy ikäkauttaan vastaavalla tavalla.

6 Comments:

At 11:00 ip., Blogger Lape said...

Ite kattelin kans tuota ruotsinkielistä viikinkineuleet kirjaa ruotsissa, mutta mies ei vaan pitänyt tärkeänä ostaa ruotsinkielistä neulekirjaa... höh sanon minä... :(

 
At 8:32 ap., Anonymous PirkkoK said...

Hih, mä olen muuten ihan vakuuttunut, että ne tuotteliaat kotiäidit on palkanneet siivojan ynnä muuta hauskaa, koska mä en ainakaan onnistu näiden töideni ohessa juurikaan neulomaan. Sukkaan menee ainaki viikko...
nimim. kolmen pienen ja yhden ison äiti

 
At 10:20 ap., Blogger Susanna said...

Ehdottomasti samaa mieltä, hoitovapaaoikeus kuuluu kaikille! Varoituksen sana vaan, että sitten ei ole varaa tilailla oikein mitään :D

Ja meillä ainakaan ei käy siivoojaa tai muitakaan apuja. Mutta en mä kyllä vietä hellan ääressä puolta päivää, niinkuin osa mun äitituttavista. Priorisointia :D

 
At 12:17 ip., Blogger Susanna said...

Kun luin ton otsikon, niin ekana ajattelin että sä puhut jostain elämäsi miehestä jolla on vaikeuksia keksiä lahjoja sulle :D Tai jotain sinne päin. Onpa vaikeaa selittää omaa ajatusten kulkua :)

 
At 3:15 ip., Blogger Stricker said...

Joo, mun puolesta myös hoitovapaata kaikille! Tosi hieno kirje joulupukille!

Susannan kanssa sama tyyliä oleva kotiäiti. Meillä ei kiillä lattiat, ikkunat ja tiskipöytä, pölykoiria riittää, eineksiä ja puolivalmisteita ja jopa Pizzataksia käytetään, Mäkkäriin on melkein kanta-asiakkuus, lapsi saa pienestä pitäen oppia leikkimään yksin tai niin, että äiti on läsnä, mutta kutoo, Muumi-DVD:t on hieno keksintö ja päiväunet taivaan lahja, samoin se, että lapset tarvitsevat paljon unta ja menevät aikaisin nukkumaan :-). Asiat tärkeysjärjestykseen! Mutta kuitenkaan sitä kutomisaikaa ei mukamas ole riittävästi ja mulla on vain yksi sitä häiritsevä pieni ja yksi isompi :-).

 
At 5:08 ip., Blogger nanna said...

Kiitos kaikille kommenteista! Onhan siinä tietty riskinsä, että se hoitovapailu menisi imurin päryyttämiseksi ja tiskipöydän hinkkaamiseksi. Kadehdin ja ihmettelen kyllä niitä superihmisiä, jotka onnistuvat tekemään Ihan Kaikkea.

Ja Susanna, toi biisi on muutaman vuoden takaisesta (aikuisten) jouluohjelmasta nimeltä The Joulukalenteri. Mistäs se Elämän Mies olisi muka yhtäkkiä ilmaantunut? (tonttuja kyllä kai aina olisi tarjolla...)

 

Lähetä kommentti

<< Home