2007-03-05

Ankkurinappi vain muistoksi jäi

Ei täällä napilla pelata. Eikä varsinkaan napitta. Sisäinen Sulo Vilenini pääsi taas irti, kun halvalla sai. Siis nappeja. Kaikenlaisia ihania nappeja. Olisiko tässä syytä viimeistellä kaikki keskeneräiset projektit ompelemalla niihin napit paikalleen?

Sulo hämmästelee taas yllätyslöytönsä hinta-laatusuhdetta. Kaikkea myyvässä yleiskaupassa nappi näyttää maksavan helposti euron tai puolitoista per kappale - kiloittain niitä sai hintaan 3 euroa/kg. Uskotteko, että sijoittamaani puoleen kiloon mahtuu aika monta nappia? On viikonlopussa ollut muutakin kun vain vedetty nappia naamaan. Tässä taas vaihteeksi sukkaa, Child's First Sock Knitting Vintage Socks -kirjasta. Nimestään huolimatta sukka on aikuisten kokoa. Mallin valinta oli yksinkertainen: tykkään enemmän Knitting on the Road -kirjan malleista, mutta olen siivonnut ilmeisesti ko. kirjan hyvään jemmaan, eikä sukkaa aloittaessa ollut nettikään lähettyvillä. Siispä ensimmäinen edes puoliksi miellyttävä sukkaohje käteen. Lopputulos on kivampi kuin uskoinkaan. Tykkäsin erityisesti uudesta oppimastani tavasta tehdä kantapää. Lankana on (tämä piti oikein käydä lunttaamassa) Fortissima Socka mit Bambou, väri hiekka.
Lisäksi olen ollut mielikuvitukseton. Katsokaa vaikka toinen versio samasta Interweave Knitsin liivistä (tai siis takakappaleesta, etukappale on tuloillaan). Tai lisää samaa väriä, mutta eri malli. Tähän asti Novitan Oliviasta ei ole valittamista.

Vietin viikonloppuna aikaa suloisen 13-vuotiaan neidin kanssa. Puhuimme mm. pojista (ne on sikoja, mutta ihquja), meikeistä ja hiuksista (siis mun hiukset on ihan kauheet) sekä tyhmistä tyttökavereista, jotka ei aina tajuu. Puheenvaiheet eivät siis juurikaan vaihdu parissakymmenessä vuodessa - ainoastaan miehistä tulee sikamaisempia, lahonsuojaa tarvitsee naamaansa enemmän ja kengiksi käy muutkin kuin ne juuri oikeanlaiset tennarit! Ja entä mikä muu ei sitten muutu? Jo yläasteen alussa näyttää olevan muotia neuloa kavereilla ja niille vähemmän sikamaisille pojille lahjoiksi lapasia ja sukkia!

6 Comments:

At 9:56 ip., Blogger laura koo said...

Ihanaisia nappeja, kaunis sukka ja Oliviaa oonkin hehkuttanut jo koko rahan edestä :)

Kiva kuulla, etten mä ole ainoa jolla synkkaa nuorten neitien kanssa. Ku esmes kaikki vaaleenpunanen vaan on niin ihquu :)

 
At 8:13 ap., Blogger Kati E said...

Viimeiseen kappaleeseen ei ole mitään lisättävää. :DDD

Kiva liivi näyttää tulevan kyllä. Ja mun on ilmeisesti mentävä myös nappiostoksille. ;))

 
At 9:31 ap., Blogger Niina said...

No olipas edullinen nappiostos.
Olisit ostanut niitä viisi kiloa ja myynyt eteenpäin - voitolla ;-)

 
At 12:07 ip., Blogger nanna said...

Kiitos kommenteista! Kyllä nappitrokausta voidaan vielä harjoittaa, jos tarvetta on;-D

 
At 1:13 ip., Blogger Sari said...

Toi poikiin/miehiin liittyvä juttu on kyllä enemmän ku totta, neulomista myöten :D

Itseasiassa, jos kaukaa viisas ois, niin laittais jo teininä ylös mustaan kirjaan kuka on sika ja kuka korkeintaan söpö porsas. Nimimerkki "ne siat löytänyt ja vähemmän siat karkuun päästänyt" :)

 
At 8:48 ip., Anonymous Tellu-Tellervo said...

No, tämäpäs sattui: muistaakseni ensi kertaa täällä vierailulla ja ensimmäisessä kuvassa nappeja, joiden kanssa olen tänään itsekin "asuillut", jatkan tutustumista ...

 

Lähetä kommentti

<< Home