2005-11-14

"vaan siltä sain ma rukkaset - arvaas kuinka monet on jo kaapissa..."

Otsikko ei toivottavasti kuvaa isänpäivätunnelmia lahjansaajan näkökulmasta. Lapaset löysivät uuden kodin. Kiitokset Tuulialle oikein mukavasta ohjeesta!

Lapastelua on ollut ilmassa enemmänkin: kaikenlaisiin muka-kauhean-hienoihin ulkomaanlankoihin perinjuurin kyllästyneenä olen väkertänyt viikonloppuna lapasia vanhoista jämälangoista sekä Pirtin kehräämön hahtuvalangasta, joka on kärsivällisesti odottanut vuoroaan kaapissa. Jälkimmäinen on miellyttävä uusi tuttavuus. Lankaa oli kiva neuloa ja se oli myös helppo keriä uudestaan, kun nelijalkainen ystävä oli kauppareissun aikana purkanut kerän eteisen lattialle. Suureksi ihmeekseni lanka ei edes katkeillut kissankaan hampaissa.

Mainitut lapaset pääsevät kyllä osallistumaan Miss Rumalapanen -kisaan heti kun sellainen järjestetään. Hahtuvalanka on liukuvärjättyä ja siinä on violettia ja aprikoosia. Missä ihmeen höyryissä olen ollut, kun moisen väriyhdistelmän valitsin? Nyt alkavat kaikenmaailman pätkä/liuku/läiskä/kirjovärjätyt langat tulla jo korvista. Paluu tuttuun ja turvalliseen, kuten vaikka punaiseen ja valkoiseen, houkuttelee kovasti. Kuvia esitellään kunhan saadaan uusi kamera.

Viikonlopun pelasti Amazonilta saapunut paketti, jossa oli mukana kaksi neulekirjaa. Tämä on varmaan jo useimmille tuttu teos. Tämä toinen varmaankaan ei:


Great Knitted Gifts esittelee monennäköisiä asusteita ja pari paitaakin, jotka suurimmaksi osaksi perustuvat erilaisille intarsiapinnoille ja hyvin monien värien käytölle. Kirjan ohjeet eivät taatusti ole maailman selkeimpiä, joten aloittelijan kirjaksi tästä ei taatusti ole. Minua kuitenkin nämä kuvat ja ideat inspiroivat siinä määrin, että kirjan ohjeilla tai niitä mukaillen toteuttanen ennenpitkää jotain.

Lisäksi paketissa oli vielä vähän jotain neuleaiheista hömppää:

3 Comments:

At 2:55 ap., Blogger Tuulia said...

Missa kuva lapasista?? Mie salaa kayn kurkisteleen kuka on tehny lapasia ja katsomassa varivinkkeja, joululahjojen tekoon, naet. :)

 
At 8:42 ap., Blogger Kati E said...

voi Vintage Knits on ihana. :D

 
At 1:27 ip., Blogger nanna said...

Kati: niin onkin:)
Tuulia: Kamera ei nyt ihan toimi, mutta lapaset ovat sinivalkoiset - valkoinen pohja ja kuviovärinä siniharmaa. Tosi nätit. Mulla tosin tuo mallineule näyttää leventävän lapasta aika lailla, vaikka varsin tiukkaa kuvittelin tekevänikin. Seuraavissa täytyy varmaan kokeilla kaventaa ennen sitä.

 

Lähetä kommentti

<< Home